This is a free Purot.net wiki
  • View:

OsNi

Valitsin kirjan, koska olen kiinnostunut aiheesta ja koska ei ollut muuta kiinnostavaa kirjaa. Kirjan nimi on keskiajan pyövelit ja se kertoo pyövelien työstä ja yhteiskunnalisista oloista keskiajalla. Kirjan on kirjoittanut myöhäiskeskiaikaan kulttuurihistoriaan erikoistunut tutkija Hannele Klementtilä.

Kirjan kuvitus on suurimmaksi osaksi keskiajan maalauksia pyöveleiden työstä. Kirja kertoo pyöveleistä ja ensiksi se kertoo millaiset olivat pyöveleiden olot keskiajan yhteiskunnassa ja esim. miten he saivat palkkaa. Kirja käsittelee sen jälkeen enimmäkseen pyövelin työtä. Kirja oli minulle kokonaan uutta tietoa. Kirjailijan asiantuntemus näkyy kirjassa siinä, miten hän käyttää historiallisia lähteinä esimerkkeinä. Luotan että kirja on luotettava, sillä sen kirjoittaja on keskiajan kulttuurihistorian tutkija.

En tiedä miten teos vertautuu muihin saman lajin kirjallisuuteen, koska en ole lukenut mitään muuta saman tapaista. Teos on hyvä niille joita kiinnostaa historia.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.