This is a free Purot.net wiki
  • View:

PoNi

Johdanto

   Valitsin Leo Tolstoinsin kirjan Anna Karenina, koska se vaikutti mielenkiintoiselta. Valintaani vaikutti kirjan tyylikausi, realismi. Halusin lukea tämän kirjan, koska se sisältää rakkaudesta. Mielestäni niitä on mukava lukea, sillä ainakin osasta niistä voi oppia ja myös saada itkua. Odotin kirjalta jännittäviä tarinoita henkilöistä ja heidän elämästään. Halusin kuitenkin tietää, mikä on loppuratkaisu.

Tietoa kirjailijasta

   Hän syntyi 9. syyskuuta 1828 Jasnaja Poljanassa ja hän kuoli vuona1910. Leo oli neljäs perheen viidestä lapsesta. Hänen vanhempansa kuoli kun hän ollessa vielä nuori ja sukulaiset kasvattivat hänet.

   Hän aikoi aluksi diplomaatiksi ja kirjoittautui Kazanin yliopistoon opiskelemaan itämaisia kieliä. Hän osaisi monia kieliä esim. ranska, kreikan, saksan, italian ja englantia. Sitten hän vaihtoi kielet lakitieteeseen, mutta sekin kyllästytti häntä.

  Hän päätti seurata vanhempaa veljeään Kaukasiaan vuonna 1851 ja värväytyi Venäjän armeijaan. Hän osallistui vuoristolaisheimoja vastaan käytyihin taisteluihin, mutta hänellä oli myös runsaasti aikaa kirjoittamiseen. Vuoristomaisemien kauneus, lumihuippuiset vuoret viehättivät häntä. Hänen kirjoitukset Sevastopolin piirityksestä kertoivat venäläisten joukkojen urheudesta ja sodanjohdon kyynisestä typeryydestä. Leo Tolstoin tunnetuimpia teoksia ovat Sota ja rauha sekä Anna Karenina.

Tietoa kirjailijasta

   Tarinan alkaessa Anna Karenina saapuu vierailulle veljensä luokse, joka on riitaantunut vaimonsa kanssa. Annan mukana Moskovaan ovat tulleet myös Konstantin Dmitrievich Levin ja Kreivi Aleksei Kirillovits Vronski, jotka ovat tulleet kosimaan Dollyn siskoa, siis Kittya.

   Vronski osoittaa paljon huomiota Kittylle. Levinin kosiessa Kittyä hän kieltäytyy, koska uskoo Vronskin rakastuneen häneen. Mutta tanssiaisissa Vronski tanssii Annan kanssa eikä huomaakaan Kittyä. Kittyn sydän murtuu, ja hän ymmärtää, että Vronski rakastunut Annaan eikä häneen.

   Sitten Anna on järkyttynyt Vronskilta saamastaan huomiosta ja päättää palata heti Pietariin. Vronski sattuu matkustamaan samalla junalla ja tunnustaa rakastavansa Annaa. Anna kieltäytyy uskomasta Vronskia mutta on syvästi liikuttunut.

   Anna palaa miehensä, Alexei Alexandrovich Karenin, ja poikansa luokse Pietariin. Anna ymmärtää, että hän ei enää tunne miestään kohtaan samoin kuin ennen.

Teoksen arviointia

   Tämän kirja kertoo kuinka rakkaus on tärkeä ihmisille. Toisaalta se myös kertoo kuinka rakkaus voi tehdä ihmisen epätoivoiseksi. Minun mielestäni kirjassa ei ole selkeää opetusta, mutta se voi antaa ajattelemisen aihetta nuorille ihmisille: mitä kannattaa uhrata rakkauden takia.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Valmis
pompem   (22.11.2013 13:52)