This is a free Purot.net wiki
  • View:

SuIk

Johdanto

Valitsin Vepe Hännisen kirjoittaman dekkarin Hämärämies, koska se vaikutti takakannen perusteella mielenkiintoiselta. Myös suhteellisen mielenkiintoisen näköinen kansi vaikutti valintaani. En oikein tiedä mitä odottaa kirjalta, koska en ole aikaisemmin lukenut moniakaan dekkareita.

Tietoa kirjailijasta

Veli-Pekka 'Vepe' Hänninen on entinen pappi, nykyinen kirjalija. Hän on kirjoittanut kirjojen lisäksi myös käsikirjoituksia TV-sarjoihin ja -elokuviin. Hänen kirjoittamansa TV-elokuva Pieni pyhiinvaellus on voittanut monia kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja. Veli-Pekan töitä on nähty myös oopperalavoilla ja valkokankaillakin.

Tietoa kirjasta

Kirjan päähenkilö on taaperoikäisen Sulo yksinhuoltoja isä Reko Laulumaa, joka on myös yksityisetsivä. Hän saa toimeksiannon kostoa hautovalta verojohtaja Kotkasaarelta, joka maksaa Rekolle toimeksiannosta pimeänä, ilman verotuksia. Reko saa tehtäväkseen penkoa todisteita rakennuskonsernin omistaja Koroa vastaan.

Niinpä Reko hankkiutuu töihin yhtiön rakennusmaalle. Reko ei kuitenkaan tiedä, että Koro tarkkailee myös Rekoa, kostonhimoisen, entisen vakuutusjohtaja Sunilan puolesta. Reko alkaa samaan aikaan tehdä pimeitä töitä virolaiselle Jaakille 'Arvo Leetsin' valeidentiteetillä. Pian Reko huomaakin olevansa kaksinkertainen hämärämies. Ja kaulaansa myöten paskassa.

Samaan aikaan kun Reko yrittää selvittää kuka on tämä Arvo Leets, jonka identiteettiä hän käyttää ja mitä rakennustyömaalla on tekeillä, Sunila yrittää pelotella Rekoa, saada tämän hengiltä, aluksi irrottamalla Rekon auton rengaista pultit. Kun Reko kuitenkin selviää tästä Sunila päättää iskeä etsivän heikoimpaan kohtaan; Suloon. Hän etsii käsiinsä Sulon biologisen isän joka pakotetaan hakemaan Sulon huoltajuutta.

Lopulta kaikki kuitenkin kääntyy parhain päin, Reko saa pitää Sulon ja hänen asiansansa menevöt muutenkin vihdoin hyvin, ei enää hämärähommia.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Valmis!
sulevi   (18.11.2013 11:03)