This is a free Purot.net wiki
  • View:

TaTo

Hoho

Johdanto

Valitsin Patricia Cornwellin kirjoittaman kirjan Köyhien Kalmisto. Valitsin kirjan suosituksien perusteella, mutta myös kirjan nimi ja kansi vaikuttivat valintaani, sillä ne ovat hyvin kiinnostavia. Juonesta minulle lupailtiin jännittävää ja hyytävää juonta.

 

Tietoa kirjailijasta

Patricia Cornwell on syntynyt 9. kesäkuuta 1956 Miamissa. Enen kirjailujanuraansa hän toimi toimittajana ja käsitteli paljon rikostapauksia ja on tehnyt niiden pohjalta teoksia. Cornwell elää lesbosuhteessa ja on aktiivinen homoseksuaalisuuden kannattaja.

Tietoa kirjasta

Kirja alkaa, kun Scarpetta on työtovereineen menossa juhlimaan joulua. Saavuttuaan paikalle ja siellä jonkin aikaa oltuaan kuuluu laukauksia, ja joulupukkina ollut sheriffi Brown löytyy kuolleena maasta. Kirja jatkaa tästä seuraamalla tietenkin Scarpettaa ja hänen yritystä ymmärtää ja saada kiinni Gaultia.

Käännekohtina kirjassa toimii lähinnä kaikki kohtaukset kirjan päärikollisen, Temple Gaultin, kanssa. Ensimmäinen tapaus kirjassa on, kun Scarpetta ja kumppanit löytävät Gaultin murhaanan naisen. Huippukohta kirjassa on, kun Gault tunkeutuu ruumishuoneelle, missä Scarpetta työskentelee. Tilanne jatkuu, kun Scarpetta yrittää muiden poliisien kanssa löytää hänet, mutta Gault pääse nipin napin pakoon ja ehtii jopa murhata siellä poliisin.

Tapahtumat tapahtuvat päivien sisällä, joten päivässä tapahtuu aina hyvin paljon. Asiat myös kerrotaan aika järjestyksessä.

Kirja loppuu, kun Scarpetta lähtee poliisien kanssa nappaamaan Gaultia. He pakottavat hänet metroon, mutta kaikki ei mene niinkuin suunniteltu. Loppu oli mielestäni kirjan ainoa kohta, missä tunsin kunnolla jännitystä ja sen takia pidinkin siitä hyvin paljon.

 

Henkilö kuvaus

Kirjan päähenkilä on Kay Scarpetta. Hän on n. 40 vuotias nainen, joka työskentelee ruumishuoneella. Hän myös auttaa poliisi tutkimuksissa. Hänellä on Italiaista sukua. Hän on hyvin asiallinen ja kohtelias.

Sivu hahmoja kirjassa on Temple Gault, kirjan päärikollinen, Lucy Farinelli, hän on Scarpettan siskontyttö ja Pete Marino, joka on murhatutkija. Gault on hyvin älykäs rikollinen ja pääsee aina pakoon. Hän on huumeaddikti ja hän myös kadehti siskoaan, mikä johtaa hänen murhaan. Lucy on myös hyvin älykäs ja hän on kouluttautuassa FBI agentiksi. Hän on ystävällinen, mutta tekee kuitenkin asioita omin päin. Marinoa kuvataan mielestäni stereotyyppisenä miehenä, eli hän juo, polttaa ja käyttäytyy huonosti.

Oma arviointi

Kirja on mielestäni hyvin tavallinen dekkari. Se, että kirjan on kirjoittanut nainen ja se, että se kertoo naisesta tuntuu vaikuttavan hyvin paljon kirjan sisältöön verrattaessa sitä dekkariin, jonka olisi tehnyt mies. Kirjassa on mielestäni koholla enemmän ihmisten väliset suhteet, kuin rikoksen tutkiminen. Kirja oli kuitenkin mielenkiintoinen lukea ja se oli kirjoitettu hyvin.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

VALMIS!
Taneli   (21.11.2013 19:21)