This is a free Purot.net wiki
  • View:

SaSi

Lukupäiväkirja

Johdanto

Valitsin luettavakseni Peter Leonardin dekkarin Luota minuun. Valintaani vaikuttivat kiinnostava kansi ja aihe. Odotan kirjalta paljon, koska se on kuuluisan kirjailijan pojan suosittu teos. Uskon, että kirjassa ilmenee mielenkiintoisia hahmoja ja paikkoja.

Tietoa kirjailijasta

Peter Leonard on yhdysvaltalainen dekkarikirjailija ja seuraa kuuluisan isänsä Elmore Leonardin jalanjälkiä.

Hänen rikosromaaneistaan kaksi julkaistu Suomessa ja hän työskenteli mainostoimiston osakkaana ennen jäämistään vapaaksi kirjailijaksi. Leonard asuu Michiganin Birminghamissa ja hänen perheeseensä kuuluu neljä lasta ja vaimo Julie.

Leonardin kirjoissa on vivahteita sellaisilta klassisilta amerikkalaiskirjailijoilta kuin Ernest Hemingway, James M. Cain, Cormac McCarthy ja Philip Roth. Esikoisdekkari Ihmismetsällä oli vuoden 2009 parhaita dekkarisuomennoksia.

Peter Leonardilla on myös omat nettisivt internetissä, jossta löytyy lisää tietoa kirjlaijan neljästä tähän mennessä julkaistusta romaanista (Quiver, Trust Me, Voices of the Dead and All He Saw Was the Girl).

Tietoa kirjasta

 Alkutilanne lähtee siitä, kun kaksi huijarivarasta päättävät iskeä yrittäjä Lou Starrin kotiin ja ryöstää sen. Osapuolet kuitenkin vaihtuvat, kun uhrin naisystävä Karen ehdottaa heille suurempaa keikkaa. Kohtauspaikoista sovitaan ja suunnittelu alkaa.

Koko suunnitelman idea lähtee siitä, kun Karenin elämän ensimmäinen virhe tapahtuu. Hän luottaa valtavan suuren summan rahaa uudelle miesystävälleen, Samirille, pääomaksi kirjojen laittomaan valmistusoperaatioon. Pian Karen eroaa Samirista, mikä osoittautuu myös virheeksi, koska Samir pitää Karenin rahat itsellään. 
   Kuitenkin pitkän ajan kuluttua Karen keksii keinon saada rahansa takaisin, kun kaksi varasta murtautuu Loun ja hänen asuntoon. Hän ehdottaa varkaille, että he ryöstäisivät Samirin. Karen kuitenkin huomaa pian menettäneensä hallinnan koko operaatiosta ja kaikki menee päin mäntyä. 

Tapahtumapaikkoina ovat kaupungit Detroit ja Chigaco. Mukana on myös ex-poliisi O'Clair, joka työskentelee Samirille ja haluaa rahat omaa eläkettään varten. Samirin veljenpoika taas haluaa rahat maksaakseen kerääntyneet pelivelkansa pois ja on kaiken lisäksi velkää O'Clairille. Taustalla liikkuu myös kaksi armotonta palkkamurhaajaa, jotka haluavat oman osuutensa saaliista. 

Päähenkilö:

Päähenkilönä seikkailee nuori nainen Karen, joka toimii mallina. Hän ehdottaa suurta keikkaa kahdelle varkaalle. Karen juonii kaikkien päänmenoksi. Pian hän on tilanteessa, jossa hänellä on rahat, mutta kaikki keitä hän on harhauttanut, jahtaavat häntä. 

Teoksen arviointia

Teoksessa on jännitystä, huumoria ja toimintaa. Kirjan alku oli melko tylsähkö,  mutta loppua kohden teksti parani. Hahmot oli hyvin rakennettu ja päähahmo oli viekas. Dekkari oli viihdyttävää lukemista, mutta yllättää se ei osannut. Suosittelen kirjaa yli 15-vuotiaille. 


 

 

 

1
Likers
Jennni

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.